از شایعه تا واقعیت مشکلات تنفسی پس از بهبودی کرونا
از ابتدای اسفند ماه سال ۹۸ ایران پس از چین درگیر یک بیماری به شدت واگیردار تنقسی با نام کرونا شده است که سبب فوت افراد زیادی می شود. با توجه به همه گیری جهانی کرونا ویروس اینروزها کرونا و موضوعات پیرامون آن نه تنها در ایران که در تمامی کشور های جهان به موضوع اول تمامی مباحث تبدیل شده است.
متأسفانه به دلیل تأثیری که بیماری کرونا بر روی ریه ها برجای می گذارد، یکی از علائم محتمل به مشکلات تنفسی اختصاص پیدا می کند. در واقع فرد با مشکلاتی نظیر سرفه خشک شدید، تنگی نفس و تب مراجعه خواهد کرد. در صورتی که این مراجعه در بهترین زمان انجام شود شانس زنده ماندن بالا می رود. اما در صورتی که مراجعه دیر رخ دهد احتمال زنده ماندن پس از بستری پایین می آید.
افراد مبتلا به کرونا دچار التهاب در ریه ها می شوند. این التهاب می تواند به تجمع خون نیز ختم شود. در این صورت ظرفیت تنفسی فرد مبتلا رفته رفته کاهش می یابد. افرادی که ظرفیت تنفسی آنها به زیر سی درصد می رسد باید نگران تشدید علائم و حتی گرفتگی تنفسی هم باشند. اما در این بین بسیاری از افراد هم پس از طی شدن دوره نقاهت خود به راحتی ترخیص و برای ادامه درمان به منزل منتقل خواهند شد.
مشکلات تنفسی پس از بهبودی کرونا
یکی از شایعه هایی که شاید بیشتر به گوش بخورد در خصوص خوب نشدن افراد و آسیب جدی به ریه های آنها است. در واقع نمی توان از تأثیر این بیماری غافل شد، اما کرونا نمی تواند آسیب ماندگاری را بر روی عملکرد ریه های ما داشته باشد.
بیماران پس از ترخیص به صورت کامل بهبود نیافته اند زیرا از ویروس خطرناکی جان سالم به در می برند، بنابراین قضاوت های اولیه را جدی نگیرید. شاید برخی از بیماران پس از ترخیص تا چند هفته مشکلاتی همانند اختلال در راه رفتن و نفس زدن و…. داشته باشند، اما در نهایت سلامت کامل آنها باز می گردد و مثل قبل نفس می کشند.
ویروس خطرناک کووید ۱۹ می تواند ریه های شما را به جای هوا با مایع پرکند. در چنین حالتی هیچ اکسیژنی وارد و دی اکسید کربنی نمی تواند به بیرون منتقل شود. در داخل ریه های شما مایعاتی همانند چرک یا خون دیده می شود.
البته برای دیدن این حالت تنها نیاز است تا سی تی اسکن ریه را انجام دهید. بررسی این سی تی توسط یک متخصص عفونی صورت می گیرد. بافت ریه در حالت عادی نرم است، اما با فعالیت کرونا این بافت ها به بافت های سفت و غیرقابل انعطاف تبدیل می شوند.
مهم ترین عارضه بر اثر بیماری کرونا
علائمی که ذکر می شود همانند عفونت شدید ریوی یا همان پنومونی خواهد بود. فرد تب های طولانی مدتی دارد که گاهاً بیشتر از ۵ روز باقی می ماند. بنابراین یکی از راه های غربالگری فرد سالم از غیر سالم بررسی درجه حرارت بدن است.
افراد به ظاهر سالمی که ناقل این بیماری هستند در بسیاری از مواقع علائمی را از خود نشان نمی دهند اما می توانند از طریق عطسه و سرفه به انتشار ویروس بپردازند.
متأسفانه یکی از تست های روتین و مورد توصیه در پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی، تست تنفسی است. که ادعا شده شما می توانید با حدود ده ثانیه نگه داشتن نفس خود از سلامت ریه ها برای این ظرفیت تنفسی باخبر شوید. افرادی که مشکلات تنفسی داشته باشند در این مدت زمان به سرفه و تنگی نفس دچار خواهند شد. این ادعا کاملاً اشتباه بوده و هیچ منبعی علمی وجود ندارد.
در این دوران سعی کنید که تا حد امکان از منازل خود خارج نشوید و به مکان های درمانی بیماران کرونایی برای چکاپ خود نروید. حتی حضور همراهان بیمار هم ممنوع اعلام شده است. بنابراین خطر در کمین ماست و با رعایت اصول بهداشتی می توانیم از آنها دوری کرده و از مشکلات خودبیمارانگاری و یا اختلال پانیک ناشی از کرونا هم در این ایام بدور بمانیم.
در همین زمینه بخوانید:
درمان های خانگی برای مشکلات تنفسی -قست اول