بیماری سندروم کاوازاکی و علائم آن در کودکان
یکی از بیماری های مهمی که در بین کودکان وجود دارد با نام سندروم کاوازاکی مشهور است اما این بیماری اکثرا در پسرها تأثیر گذار می باشد.
این بیماری بر روی بخش های مهمی از بدن اثرگذار می باشد، این بخش ها پوست و همچنین گره های لنفی هستند. البته در برخی از کودکان علائمی در دهان هم وجود دارد. در کاوازاکی عموماً شریان هایی که در این مناطق وجود دارند حالتی ملتهب پیدا خواهند کرد. یعنی پرخون می شوند و بسیار قرمز رنگ بنظر می رسند. بیماری از یک کودک به دیگری منتقل نخواهد شد و بیشترین رده سنی که بر آن اثرگذار است در زیر پنج سال است.
آیا بیماری سندروم کاوازاکی خطرناک است؟
در واقع سندروم کاوازاکی یک بیماری مسری نیست و همچنین علائم آن با وجود شدیدتر شدن اما اثرات بدی را برجای نمی گذارند. بنابراین با درمان های اولیه حتی می توان از شدیدتر شدن علائم آن نیز جلوگیری نمود. کودکی که درمان شود بسیار سریع وعیت عادی زندگی خود را پیدا خواهد کرد.
اثرگذاری سندروم کاوازاکی دقیقا در کجاست؟
بیشترین جایی که چنین بیماری می تواند به آن حمله کند بر روی عروقی خواهد بود که به صورت کرونری در حال فعالیت هستند. این عروق می توانند تمامی خون را به سمت قلب برسانند. بنابراین نقش مهمی را در سلامتی بدن ما دارند. این بیماری با درمان هیچ اثر بدی را برجای نمی گذارد. اما نیاز به پیگیری های مستمر چند ماهه دارد تا از درمان قطعی مطمئن شویم.
کاوازاکی در زمره ی بیماری های نادر قرار دارد که همیشه و در همه ی افراد رخ نخواهد داد. اما شاید در بین کودکان به میزان بیشتری دیده شود. بیشترین سن مربوط به شیوع آن را در کودکانی می دانند که رده سنی زیر ۵ سال هستند. این بیماری اغلب در هر فصلی وجود دارد اما فصل بهار شیوع آن بیشتر خواهد شد و شاید با توجه به افزایش موارد ابتلا به آن در فصل کنون اهمیت زیادی یافته است.
علت اصلی ابتلا به کاوازاکی
در حقیقت در حال حاضر علت اصلی برای ابتلا به این بیماری کشف نشده است. یعنی ما نمی دانیم که چنین بیماری دقیقا مربوط به باکتری ها یا ویروس هاست. نکته خوب ماجرا اینجاست که تنها یکبار ابتلا به سندرم بدن کودک را به صورت کامل در برابر علائم این بیماری مصون نگاه می دارد.
عوامل خطر ابتلا به کاوازاکی چیست؟
سن پایین در کودکان، مذکر بودن، بچه هایی با نژاد آسیایی که سیستم ایمتی ضعیف تری دارند.
علائم اصلی بیماری کاوازاکی
تداوم ۵ روزه تب، مشکلات در پوست نظیر دانه ها و کهیر، ملتهب شدن عروق چشم، التهاب در لب و حتی زبان، قرمز شدن دست و حتی پا، تورم تمامی غدد لنفاوی بخصوص در گردن.
این بیماری می تواند به صورت حاد هم حتی وجود داشته باشد یعنی به صورت دو هفته ای علائم مربوطه را نشان داده وسریعاً هم فروکش نماید. اما برخی از مواقع علائم مربوط به بیماری در زمان های طولانی تری هم اتفاق خواهد افتاد که تا ۴ هفته می باشد.
پزشکان برای تأیید شدن چنین بیماری به ناچار باید از طریق آزمایش هایی نظیر ادرار و همچنین خون به همراه نوارد قلب وارد عمل شوند. انجام سونوگرافی از قلب می تواند نشان دهنده آسیب و تغییرات در قلب باشد که به درستی تشخیص نهایی کمک زیادی می کند.
راه درمان برای این بیماری کاهش التهابات درون شریانی با کمک آسپرین خواهد بود که البته نحوه صحیح برای تجویز آن با پزشک مربوطه شما میباشد.فراموش نکنید که در صورت بروز هرگونه ناراحتی جسمی حتما و الزاما به پزشک و مراکز درمانی مراجعه نمایید.در پایان یادآور میگردد که کلیه مطالب منتشره در گشنیز در خصوص بیماریها صرفا جنبه اطلاع رسانی دارد.