بیماری سیاه سرفه چگونه تشخیص داده می شود؟

سرفه کردن در این روزها که درگیر پاندمی و شیوع جهانی ویروس کرونا هستیم شاید یک کابوس وحشتناک محسوب شود ولی هر نوع سرفه ای منشا ویروسی نداشته و بسیاری از سرفه ها با منشا باکتری ها هستند. راه های زیادی برای تشخیص انواع بیماری ها وجود دارد که از نمونه ی آن می توانیم به راه های تشخیص بیماری سیاه سرفه بپردازیم.
بیماری سیاه سرفه شاید در نوع خود یکی از سخت ترین بیماری هایی باشد که با آن روبه رو خواهید بود. عموماً سرفه های بسیار طولانی آن می تواند شرایط موجود را تغییر دهد و داشتن یک زندگی لذت بخش را از شما فاصله بیاندازد. اما شاید در تلاش باشید که از علت این بیماری باخبر شوید؟! در حقیقت عامل اصلی برای چنین بیماری یک عفونت از نوع باکتریایی خواهد بود.
محل باکتری سیاه سرفه در کجاست؟
این باکتری عاملی است که شما سرفه های به شدت مزمن و قطاری را داشته باشید. عامل بیماری رفته رفته در سیستم تنفسی شما اثر می گذارد و در نهایت بر روی سیستم اصلی در تنفس یعنی بینی و همچنین گلو فعالیت خود را ادامه خواهد داد. تنها راهی که برای جلوگیری از انتقال سیاه سرفه باید در نظر داشت زدن تمامی دزهای مربوط به واکسن آن است. واکسی که ویروس ها را در بدن به صورت کشته شده قرار داده تا مقابله بدن را با آن انجام دهد.
این بیماری به شدت مسری می باشد بنابراین افرادی که سرفه های مزمنی دارند باید جلوی دهان و بینی خود را بگیرند تا از پرتاپ ذرات جلوگیری به عمل آید. همچنین بهتر است تا در خانه بمانند و از انتقال بیماری به اطرافیان خود با این روش پیشگیری کنند.
علائم مربوطه به بیماری سیاه سرفه
سرفه یکی از شایع ترین علائم است، اما این علامت بسیار متفاوت با آنچه است که شما در تصور خود دارید. سرفه های به صورت قطاری بوده و نفس فرد مبتلا را بند می آورد. تمامی تنفس ها با زحمت و به صورت کاملاً صدادار خواهد بود. این بیماری کشنده خواهد بود اما میزان کشندگی آن تنها در افرادی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند همچون بچه های نوزاد یا زن باردار بیشتر دیده می شود.
بغیر از سرفه فردی که مبتلا شده آبریزش از بینی به همراه گرفتگی از بینی را دارد. همچنین علائم به صورت تب به همراه ریزش اشک از چشم و التهاب آن هم دیده می شود.
زمان مراجعه به پزشک
افرادی که از شدت تعداد سرفه های خود به وضعیت استفراغ می رسند، همچنین تغییر در وضعیت سلامت پوست و تبدیل شدن آن به رنگ آبی، تلاش برای تنفس و تغییر در وضعیت تنفسی نیاز به مراجعه پزشک و حتی اورژانس را هشدار می دهد.
عوارض برجای مانده از سیاه سرفه
به دلیل سرفه های مکرر فتق شکمی حتی خونریزی درون چشم ممکن است مشاهده شود. البته باید در نظر داشته باشید که علائم ذکر شده در بزرگسالان بوده و در شیرخواران کمی متفاوت تر خواهد بود؛ بدین معنی که احتمال متوقف شدن تنفس آنها به همراه کاهش اشتها و همچنین عفونت ریوی از شایع ترین عوارض پس از ابتلا به سیاه سرفه است.
در برخی از موارد به دلیل فعالیت باکتری و تأثیرات آن تب بالایی حادث می شود که در نهایت این افزایش دمای بدن تشنج را به همراه آسیب های مغزی به دنبال دارد. بنابرین مراجعه سریع به پزشک و شروع درمان پزشکی چاره اساسی کار میباشد.