عفونت گوش را جدی بگیرید
گاهی اوقات بی توجهی نسبت به برخی از بیماری های ساده می تواند موجب گسترش بیماری به سایر بخش های بدن شود که در رابطه با عفونت گوش بدلیل شیوع نسبتا زیاد آن در تمامی سنین این موضوع صدق می کند.
عفونت گوش چیست؟
در هر جایی از بدن که التهابی رخ دهد، رفته رفته این التهاب می تواند سرباز کرده و با خروج چرک هم همراه شود. یعنی باکتری ها در آن محل شرایط مناسبی را برای رشد خود پیدا کرده اند. حتی کوچک ترین عفونت ها را باید جدی بگیرید و سعی کنید تا از همان ابتدا با درمان های مناسب و رعایت موازین بهداشتی به رفع آن کمک کنید. یک عفونت ساده در گوش شما ممکن است به یک عفونت مهم در مغز منجر شود.
انواع مختلف عفونت گوش
عفونت گوش یک بیماری داخلی است. بنابراین شاید از ظاهر نتوانید آن را به راحتی تشخیص بدهید. یکی از بارزترین علائم خارش و درد در داخل گوش می باشد. در کودکان این بیماری را می توانید با خارش های مکرر گوش تشخیص دهید. در این رده سنی به دلیل فرو کردن انواع اشیاء در داخل سوراخ گوش یا باقی ماندن آب محیط مناسبی برای رشد انواع باکتری ها وجود دارد.
عفونت های مربوط به گوش به سه دسته کلی یعنی عفونت داخلی، خارجی و در نهایت میانی تقسیم می شود. اگر این درد و ناراحتی و التهاب در قسمت میانی گوش رخ دهد قطعاً باید به ورود آب به داخل گوش خود شک کنید.
دلایل اصلی برای ابتلا به انواع عفونت ها
از شایع ترین دلایل موجود می تواند پوسیدگی در یک دندان باشد. این پوسیدگی در نهایت به یک عفونت ختم می شود که به بخش گوش نزدیک ترین بخش به دندان فشار می آورد. عفونت در سینوس های مربوط به سیستم تنفسی عامل دیگری برای ابتلا به گوش درد است. افرادی که برای تمیز کردن گوش خود اقدامی نمی کنند پس از مدتی طولانی جرم درون گوش آنها افزایش یافته و منشأ برای عفونت است.
علائم تشخیص بیماری عفونت گوش
بررسی ها نشان می دهند که تغییر در وضعیت شنوایی و کاهش آن ، پس از آن درد شدید در یک یا هر دو گوش و در نهایت بروز تب می تواند هشداری برای بروز این ناراحتی شنوایی باشد. این بیماری در بین بچه ها با علائم درد بیشتر خود را نشان می دهد. آنها دائما به گوش های خود دست می زنند.
انواع درمان های رایج
در ابتدا می توان از درمان های موضعی کمک گرفت که نمونه های آن به استفاده از انواع کمپرس ها اشاره دارد. این کمپرش هم می تواند از نوع گرم و هم از نوع سرد بوده و در واقعا به مدت ۱۰ دقیقه از آن کمک بگیرید.
پس از آن می توانید از انواع مسکن ها البته از نوع معمولی برای تسکین درد خود استفاده کنید. روغن زیتون یا سیر می تواند تا حدودی التهاب موجود را از بین ببرد. اما بهتر است تا با مراجعه به پزشک از وضعیت داخلی گوش خود هم باخبر شوید و از درمان های تجویز شده همانند آنتی بیوتیک ها کمک بگیرید.