مضرات و عوارض احتمالی قرص ال دی

 مضرات و عوارض احتمالی قرص ال دی

یکی از روش هایی که خانم های متأهل برای جلوگیری از بارداری ناخواسته خود بهره می برند، مصرف قرص LD  یا همان قرص ضدبارداری است. متأسفانه این قرص ها با عوارضی همراه هستند.

هر قرصی که شما آن را برای رفع مشکلات داخلی بدن خود مصرف می کنید، پس از مدتی با عوارضی همراه خواهد بود. شاید در ابتدای کار این عوارض برای شما اهمیتی نداشته باشد، اما رفته رفته تظاهرات بیشتر خواهد شد. آشنایی با این که یک قرص پس از مصرف چه علائم نامطلوبی را می تواند به دنبال داشته باشد، بسیار خوب است. زیرا علاوه بر افزایش آگاهی می توانید در زمان مناسبی از آن پیشگیری نمایید.

روش های جلوگیری از بارداری می تواند به صورت دائمی یا موقتی باشد. از روش های موقتی مصرف قرص ها یا استفاده از آمپول است. در هر صورت می توان به این نکته اشاره داشت که با چنین شیوه ای شما هم می توانید باردار شوید، هم می توانید از بارداری خود جلوگیری کنید. تنها با تغییرات هورمونی این اتفاق رخ می دهد.

 مکانیسم اثر قرص LD

افرادی که این دارو را مصرف می کنند، از نظر تخمک گذاری خود تغییراتی را احساس می کنند. آن زمانی که بدن می تواند رحم و تخمدان ها را برای یک بارداری آماده کند، با مصرف قرص از این کار جلوگیری خواهد شد. در حقیقت شما نمی توانید تخمکی را برای بارور شدن در بدن یافت کنید. در این صورت حتی اگر اسپرم های پرقدرتی هم وجود داشته باشد، توانایی باروری وجود ندارد.

این قرص نه تنها در ایران بلکه در تمامی کشورهای دنیا هم به عنوان یک روش روتین در جلوگیری از بارداری کاربرد دارد. 

مضرات قرص ال دی

طریقه ی صحیح مصرف قرص LD

افرادی که روش مذکور را برای پیشگیری از بارداری خود انتخاب می کنند، باید در حدود پنجمین روز از قاعدگی خود خوردن قرص را آغاز کنند. قرص باید به مدت بیست و یک روز مصرف شود. یعنی زمان مصرف آن تا نزدیکی سیکل قاعدگی بعدی است. تنها در روزهایی که خونریزی شدید داشته و در اوایل قاعدگی هستید، مصرف آن توصیه نمی شود. تنها مصرف یک قرص در طول روز کافی است. 

 عوارض مهم پیش از مصرف قرص LD

 حالت تهوع یکی از معمولی ترین عوارضی موجود پس از مصرف این قرص هاست. بنابراین این عارضه را نمی توان آنچنان جدی و مهم تلقی نمود. عوارض مهم موجود را به خونریزی های بین دو سیکل قاعدگی نسبت می دهند. در فاصله بین دو سیکل نباید اثری از خونریزی و حتی لکه بینی مشاهده شود، در این صورت باید بررسی های خود را دقیق تر کنید.

آن نوع خونریزی را غیر طبیعی می نامند که بعد از حدود سه ماه از مصرف قرص هم ادامه داشته باشد، در نهایت با درد هم همراه شود.

 خانم هایی که از این قرص ها بهره می برند، دردناک شدن سینه ها، بالا رفتن وزن، جوش زدن صورت، تغییر در وضعیت سلامت روحی، سردردهای میگرنی، ترشح از واژن و تغییر در وضعیت بینایی را دارند. اگر این علائم وجود داشته، بنابراین نیاز است تا شما به پزشک متخصص مراجعه کنید. در این صورت هم سلامت بدن خود را بررسی خواهید کرد، هم روشی جایگزین و مناسب برای شما تجویز می شود.

منع مصرف قرص ال دی

منع مصرف برای افرادی که در حال حاضر باردارند،  سن بالای ۳۵ با عوامل خطر زمینه ساز انواع بیماری ها، مصرف دارو دیگر،  ابتلا به انواع سکته ها، سابقه ابتلا به سرطان و … می باشد. این افراد بهتر است تا از این روش استفاده نکنند. روش های جایگزین زیادی وجود دارد که بدون نگرانی به کار رفته و در هر صورت از بارداری ناخواسته آنها جلوگیری خواهد کرد.

در پایان مجدادا یاداور میگردد کلیه مطالب منتشره در خصوص مسایل پزشکی صرفا جنبه اطلاع رسانی عمومی داشته و به هیچ وجه جنبه درمانی ندارند و همانند همیشه این نکته را یادآوری و تاکید میکنیم که برای کلیه مسایل و مشکلات درمانی و پزشکی حتما و الزاما به توصیه های پزشک معالج و مراکز درمانی عمل نمایید.

  در همین زمینه بخوانید:

اهمیت انجام پاپ اسمیر در جوانی

 

مطالب مرتبط

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *