تکنیک های طلایی مدیریت زمان که میتواند زندگی شما را متحول کند
مدیریت زمان یکی از مباحثی است که از ورود آن به عرصه زندگی چند دهه ای بیشتر نمیگذرد ولی تحولات بسیار سریع و شگرف عصر حاضر ضرورت یادگیری و بکارگیری اصول علم مدیریت زمان را قویا آشکار ساخته است. تکنیکهای مختلفی در زمینهی مدیریت زمان وجود دارد. در مجله گشنیز قصد داریم چهارتکنیک طلایی مدیریت زمان که میتواند زندگی شما را متحول کند، مرور کنیم.
مدیریت زمان را در سرلوحه زندگیتان قرار دهید
شما خودتان انتخاب میکنید که کارا و مؤثر باشید یا به هم ریخته و نامنظم. شما خودتان انتخاب میکنید که روی ارزشمندترین کارتان تمرکز کنید، یا وقت خود را صرف بیارزشترین چیزها کنید. شما انتخاب میکنید که مثبت باشید یا منفی و همیشه آزاد هستید که کیفیت زندگیتان را بالا ببرید.
شروع کارتان با یک برنامه از پیش تهیه شده و کمکردن وقتهای تلف شده برای مدیریت زمان، به تصمیم شما بستگی دارد. باید تصمیمی واضح و شفاف بگیرید که از وقت خود به درستی استفاده کنید. شما باید همین حالا تصمیم بگیرید که در مدیریت زمان تبدیل یه یک متخصص شوید. با ۴ نکته مدیریت زمانی که در این مقاله به شما میگوییم، میتوانید کیفیت زندگی خود را افزایش دهید:
از عبارات تأکیدی مثبت استفاده کنید
مثبت بودن، کیفیت زندگی شما را تغییر خواهد داد. اولین روش برنامهریزی ضمیر ناخودآگاه، گفتگوهای درونی مثبت است. شما باید با خودتان به زبان مثبت صحبت کنید. یکی از بزرگترین معجزات روانشناسی موفقیت این است که
«شما به همان چیزی تبدیل میشوید که اغلب اوقات به خود میگویید»
عبارات تأکیدی مثبت، فرمانهای قدرتمندی هستند که از ضمیر خودآگاهتان به ضمیر ناخودآگاهتان منتقل میکنید. این عبارات، جملاتی هستند که یا با صدای بلند، یا به صورت درونی به خودتان میگویید. سپس با دخیل کردن احساس و شور و شوق در کلمات آن، قدرت آن را افزایش میدهید.
این عبارات تأکیدی را باید به طور مداوم تکرار کنید؛ به عنوان مثال: «من در مدیریت زمان عالی هستم» یا «من زمانم را بهخوبی مدیریت میکنم» عبارات تأکیدی تکراری همراه با احساس و ایمان و باور، نهایتاً توسط ضمیر ناخودآگاه شما به عنوان یک دستور پذیرفته میشود و زندگی شما طوری تغییر میکند که در هماهنگی و همترازی با همان دستور باشد.
در واقع، آن دستورهای ذهنی در زندگی شما عملی میشوند و رفتارهای بیرونی شما، منعکس شده از همان دستورهای ذهنی خواهند بود. عبارات تأکیدیای که ما در خصوص مدیریت زمان به شما توصیه میکنیم، این است:
«من از زمانم به خوبی استفاده میکنم»
قدرت تجسمتان را بهکار بگیرید
دومین تکنیکی که میتوانید برای برنامهریزی ضمیر ناخودآگاهتان به کار بگیرید، قدرت تجسم است. تصاویر ذهنی، بیشترین و سریعترین تأثیر را در برنامهریزی ضمیر ناخودآگاه دارند. در بحث روانشناسی، شخصی که شما در ذهن خود میبینید، شخصی است که در دنیای خارج خواهید دید.
بنابراین، شروع کنید و خودتان را به صورت شخصی مرتب، کارا و مؤثر در مدیریت زمان تجسم کنید. خاطراتی از خودتان از زمانی که خوب کار میکردید و به همه کارهایتان میرسیدید را مرور کنید. به زمانی فکر کنید که خوب و مؤثر کار میکردید و از عهده حجم زیادی از کارها بر میآمدید. این تصاویر را مدام در صفحه ذهنتان تجسم کنید تا زمانی که به واقعیت جدیدی برای ضمیر ناخودآگاهتان تبدیل شوند.
عبارات تأکیدی و قدرت تجسم را با یکدیگر تلفیق کنید
سومین اصل طلایی در مدیریت زمان، آسان است. ابتدا باید مکانی ساکت و آرام پیدا کنید و در آن بنشینید یا دراز بکشید. با استفاده از عبارات تأکیدی مثبت و تجسم، خودتان را تجسم کنید که در حال انجام یک کار مهم مثلاً یک جلسه، مذاکره، ارائه یا حتی یک قرار ملاقات هستید.
این تمرین، تعادل زندگی و کارتان و کیفیت زندگیتان را افزایش میدهد. همانطور که دراز کشیدهاید یا نشستهاید، از آن رخداد یک تصویر ذهنی برای خودتان ایجاد کنید. تجسم کنید که آن کار از هر نظر بیعیب و نقص در حال انجام است. خودتان را تجسم کنید که آرام، خوشحال و مثبت هستید و شرایط تحت کنترل کامل شماست. اطرافیانتان را تجسم کنید که دارند به شما میگویند: «این دقیقاً همان کاری بود که میخواستم انجام دهم»
وانمود کنید که در مدیریت زمان عالی هستید
چهارمین تکنیک این است که تجسم کنید همین حالا در دیریت زمان عالی هستید. فرض کنید که شما برای یک نقش سینمایی یا تئاتر انتخاب شدهاید. در این نقش، شما باید نقش فردی را بازی کنید که از هر لحاظ فردی منظم و مرتب است. کارهای فردی را انجام دهید که از هر جهت از زمانش به خوبی استفاده میکند.
وانمود کنید که شما در مدیریت زمان، یک متخصص کارآمد هستید. با وانمود کردن به این امر، در نهایت این رفتار در ضمیر ناخودآگاه و سیستم باورهای شما تثبیت میشود و در نتیجه ضمیر ناخودآگاه شما، شما را به عنوان فردی مفید و موثر میپذیرد.
منبع: آکادمی بازار