بیماری فشارخون و زنگ خطر برای ابتلا به کووید ۱۹
بیماری کرونا ویروس که به نام کووید ۱۹ نام گذاری شده در حدود چند ماهی است که تمام جهان را درگیر خود کرده، اما با این حال هنوز هم بیماران مبتلا به بیماریهای زمینه ای نظیر فشارخون در خطر هستند.
بیماری ویروسی موردنظر ما یکی از بدترین نوع انواع ویروس بوده که به تازگی دچار تغییراتی شده و بر روی سلامت افراد تأثیر منفی می گذارد. در این بین این ویروس بیشترین جایی که مورد حمله خود قرار می دهد بر روی ریه ها خواهد بود. اما این روزها خبرهایی در رابطه بر ار ویروس بر روی چشایی و بویایی هم به تأیید رسیده است. حتی در آخرین دستاوردها به اثر منفی ویروس بر روی اعصاب بینایی هم اذعان دارند.
بنابراین هنوز اطلاعات دقیقی در رابطه با ویروس کووید-۱۹ به صورت قطعی وجود ندارد. برخی از بی اثر بودن این ویروس بر روی کودکان می گفتند، اما تاکنون موارد فوتی از کودکان هم گزارش شده است. همچنین برخی ناپدید شدن این ویروس با افزایش دما را مورد توجه قرار داده اند که در حال حاضر با افزایش دما تغییر محسوسی وجود ندارد. بنابراین هنوز هم کووید در کمین ماست و می تواند مشکلاتی را پدید آورد.
بیماران مبتلا به بیماری های زمینه ای نظیر فشارخون، دیابت و بیماران کلیوی در برابر هر عامل تضعیف کننده سیستم ایمنی توانایی مقابله را ندارند. بنابراین با توجه به این تضعیف سلامت بدن نیاز است تا بیماران اصول بهداشتی را رعایت کنند. خصوصاً در رابطه با کووید ۱۹ یکی از مهم ترین عوامل را می توان به پیشگیری از آن نسبت داد. در واقع نیاز است تا قرنطینه در خانه را رعایت کنند. توصیه های ضد کرونایی را جدی گرفته و بغیر از موارد ضروری خارج نشوند.
کووید-۱۹ و عملکرد قلب مبتلا به فشارخون بالا
بیماری که با نام فشارخون از آن یاد می شود یکی از بیماریهای بسیار مهم برای کاهش عملکرد مناسب قلب شماست. در صورتی که فشاری مضاعف به قلب وارد شود، قطعاً توانایی مقابله ای وجود ندارد. بنابراین بیمارانی که فشار آنها کنترل نشده بوده، همچنین سایر فاکتورها از جمله بیماریهای قلبی هم دارند، در معرض خطر سکته های قلبی هستند. در سکته های قلبی با پارگی رگ یا لخته شدن خون در رگ احتمال زنده ماندن کاهش می یابد.
اگر رگ های خونی به هر دلیلی مسدود شوند و راهی برای عبور گلبول های قرمز و همچنین اکسیژن وجود نداشته باشد، این می تواند سلامت شما را به خطر اندازد. سلول های بدن در تمامی بخش ها نیاز ضروری به اکسیژن دارند. بنابراین اگر لحظه ای این اکسیژن رسانی قطع شود یا حتی در بازه ی زمانی کاهش یابد، می تواند مرگ تدریجی را به دنبال داشته باشد.
یکی از راه های تشخیص بیماری کووید-۱۹ در بیماران مبتلا به فشارخون بالا، بررسی لحظه ای اکسِژن خون است. اگر سطح این اکسِژن کمتر از حد طبیعی باشد مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. حتما هر روز فشارخون خود را کنترل کنید. داروها را در زمان تعیین شده مصرف کنید. از مصرف بیش از اندازه گوشت و نمک که می تواند فشارخون را افزایش دهد پرهیز کنید.ضمنا در این ایام میتوانید از دمنوش های مفید برای کرونا بشرطی که افزایش دهنده فشار خون نباشد استفاده نمایید.
استرس و فشار عصبی برای مبتلایان به این بیماری سم تلقی می شود.در بسیاری مواقع اختلال پانیک با کرونا اشتباه گرفته شده و فرد را دچار وحشت میکند بنابراین با حفظ آرامش می توانید در مقابل این بیماری پیروز شوید و با ترس روانی از ابتلا به کرونا پیشگیری نمایید.برای تمامی هم وطنان عزیزمان آرزوی سلامتی و تندرستی داشته و ان شا الله با همکاری همه مردم و تلاشهای کادر درمانی و پزشکی کشور بزودی شاهد قطع زنجیره شیوع و ریشه کنی این ویروس مرگبار باشیم.